AGILITY

Az agility egy olyan kutyás sport, ahol változatos akadályokat kell meghatározott sorrendben teljesítenie a kutya-gazda párosnak, a lehető legrövidebb idő alatt és lehetőleg hiba nélkül. A feladat teljesítése közben a kutyán nincs semmilyen felszerelés (póráz, nyakörv) és a gazda nem érintheti meg sem a kutyát, sem az akadályokat. Így a felvezető és a kutya kapcsolata, egymásra figyelése, a jelzések gyors és pontos értelmezése vezet eredményre. A versenyeken különböző méret és teljesítmény osztályok vannak. Az agility akár hobbi, akár verseny sportolni szeretnénk a kutyánkkal, vagy akár csak kikapcsolódni, mozogni egyet, közösen dolgozni, akkor is ideális választás, tulajdonképpen bármilyen fajtájú, testméretű és korú kutyának megfelelő lehet!


FLYBALL

A flyball egy kutyás csapatsport. A versenyek során két csapat versenyez két egymással párhuzamos, 15-16 méter (51 láb) hosszú pályán, mindegyik csapat 4-4 kutyával dolgozik egy-egy futam során. Egymást váltva kell a kutyáknak egy 4 akadályból álló pályát teljesíteniük, illetve meg kell szerezniük a flyball gépből a labdát, amelyet vissza kell hozniuk a 4 akadályon át. A következő kutya abban a pillanatban léphet be a pályára, amint az előző átlépte a start-/célvonalat. A csapat 4 kutyájának hiba nélkül és a lehető legrövidebb idő alatt kell teljesítenie a feladatot. Ez a fantasztikus sport nem csak segít jobb összhangot kialakítani kutya és gazdája között, de növeli a kutyák egymás iránti toleranciáját, megtanulnak csapatban, egymás mellett dolgozni és közben levezethetik felesleges energiáikat is.


PULLER

puller-scheme_zpsy8nwbnls

Egy forradalmian új interaktív tréningeszköz, mely lehetővé teszi a hatékony, teljes testedzést (erő, koordináció, állóképesség)! A közös játék által erősítheti a kapcsolatotokat! Segítheti a megfelelő motiváció és (ön)kontroll kialakítását, fejlesztését! Nem utolsó sorban pedig egy intenzív versenysport!
Több méretben érhető el, ezáltal bármilyen korú és fajtájú kutya számára megfelelő. Úszik a vízen. Bármilyen felületen gyorsan és messzire gurul. Az edzés nem igényel nagy helyet, az alapok elsajátítása után bárhol tudsz vele dolgozni. Speciális anyagának köszönhetően könnyű, szagtalan, nem okoz sérülést, biztonságos.

Részletek: www.pullersport.hu